Text Box: zondag 12 Juni 2005
Ik krijg er al aardig handigheid in om je aan te kleden en de luier te verschonen. Het gaat steeds sneller en makkelijker. Af en toe stribbel je een beetje tegen, maar dat mag wel. Je hebt soms ook moeite met in slaap komen. Je ligt dan te jammeren om maar niet in slaap te vallen. Eerst dachten mamma en pappa dat er iets was een vieze luier ofzo, maar na een tijdje merkte we aan je huiltje dat je ons voor de gek hield. Maar we mogen niet klagen, want de nachten slaap je aardig door afgelopen nacht zelf 7 uur. Want mamma wilde de fles geven om 00.00 uur, maar ik kreeg je niet wakker dus heb ik je maar weer terug in bedje gelegd. Je sliep toen door tot 05.00 uur de volgende ochtend. Knap hoor. Vandaag is oma de Jong ook weer naar huis dus pappa en mamma zijn voor het eerst met je alleen. Maar dat gaat zeker allemaal lukken. Nu krijg je de fles nog om de drie uur, maar straks worden de tijden tussen de voedingen langer en dan hebben mamma en pappa ook meer tijd voor het huishuidelijke gebeuren. Maar Demi je bent nu al een sterke meid. Elke keer je hoofdje optillen als je bij mamma of pappa op de borst ligt en dan rondkijken. Knap hoor. Pappa heeft al een zonnebril voor je gekocht hij is iets te groot maar die kun je straks wel op als je gegroeid bent. We hebben al wel een leuke foto gemaakt van jou met zonnebril op. Hij staat je echt schattig. Aankomende vrijdag heb je een gehoortest, maar die gaan we verzetten, want we wilde dan naar Duiven gaan om je te showen aan oud collega's van mamma. Morgen even bellen naar het consultatiebureau om het te verzetten. Maar meisje mamma en pappa zijn enorm trots op je en we houden ontzettend veel van je.
 
 
Text Box: donderdag 9 Juni 2005
Zo mams zal even een stukje vertellen over de kraamzorg. Toen we uit het ziekenhuis kwamen heeft paps gebeld, naar de kraamzorg en er zou iemand komen. En die iemand bleek Ada 't hart te zijn. Een hele aardige, lieve en spontane vrouw. Ada komt 5 uur per dag mij helpen met jou en het huishouden. Maar natuurlijk helpen paps en oma de Jong ook mee. Zodat ik lekker kan rusten. Woensdag 1 Juni kreeg Ada er een stagiare bij dus nog meer hulp. Zij heet Ruth ook een heel aardig meisje. Ze komen allebei om 08:00 uur 's morgens en gaan tegen 13:00 uur weer weg. De eerste paar dagen lag ik alleen maar op bed te rusten. Maar ik kon ook niet veel doen het alles deed nog zeer. Maar de vrijdag ben ik lekker uit bed geweest en heb in de huiskamer gezeten. Vanaf die dag ben ik steeds meer gaan doen. Zoals jou verschonen en de fles geven. Lekker aan tafel ontbijten. En dat beviel mij goed hoor. De hele dag in bed liggen is niks. Ada en Ruth schreven elke dag op hoeveel je woog, je temperatuur, de voeding en al dat soort dingen. En ook van mij schreven ze alles op. Hoe ik me voelde, de temperatuur en of mijn baarmoeder gezakt was. Aan het einde van de dag schreven ze dan nog tips in het boekje. Daar hebben mamma en pappa heel veel aan. En het boek blijft bij ons dus we kunnen altijd nog terug kijken. Dinsdag 7 juni waren Ada en Ruth voor het laatst. Pappa heeft toen voor hun een bloemetje gekocht voor de goede zorg. Vanaf nu moeten we het alleen doen, maar dat gaat ons zeker lukken. Oma de Jong is er nog wel die blijft nog lekker een weekje om van jou te genieten.
 
Text Box: donderdag 26 Mei 2005
Zo dat was vanmorgen toch even schrikken toen ik naar de wc ging om. Er zat namelijk slijm op een stukje wc papier. Dat noemen ze een slijmprop een van de tekenen dat de bevalling mogelijk gaat aanvangen. Kan vanaf nu nog wel een week duren, maar kan ook over twee dagen. Dus wordt spannend, kleine uk. Hoop echt nog wel dat je blijft zitten tot zondag. Komt wel steeds dichterbij. Ik word toch wel nerveuzer merk ik aan mezelf. Maar ik laat het gewoon op me afkomen en natuurlijk helpt je pappa mij er doorheen. Jij bent ons kleine wondertje.
 
 
 
 
Text Box: dinsdag 24 mei 2005
 
He ukkie. Nou vandaag weer bij de verlos-kundige geweest en ik ben nu 1 kilo af-gevallen. Schrok wel even, maar volgens de 
verloskundige is dat normaal zo voor de bevalling. Kan door de vochthuishouding komen. Het is nu nog 8 dagen tot de uit-gerekende datum dat jij geboren mag worden. Ik vind het wel steeds spannender worden. De verloskundige denkt dat je ongeveer
7 pond bent dat is lekker mollig hihi. Hoop dat je het mij niet te moeilijk maakt bij de bevalling. De ruimte in mijn buik
word wel minder dat merk ik aan je als je beweegt. Je duwt enorm. Hoop dat je wacht met naar buiten komen tot na 29 mei, want dan is oma de Jong er ook bij. Blijf nog maar ff lekker zitten.
 
 
Text Box: maandag 9 Mei 2005
 
Nou de echo is gemaakt en er lag niks voor de baarmoedermond. Je hoofdje was ook niet te groot dus we moeten gewoon afwachten. Moet nu wel als de vliezen breken gelijk gaan liggen en dan moet pappa gelijk de verloskundige bellen en de ambulance die komt mamma dan ophalen en brengt me naar het ziekenhuis. Hopelijk gebeurd dat niet en daal jij op tijd in. Moet wel zeggen dat ik nu toch wel minder fijn boodschappen ga doen, want tja je weet niet wanneer de vliezen breken. Stel dat ik in de supermarkt ben dan moet ik daar gaan liggen :-(. Maar we hopen het  beste. Je hebt het denk ik gewoon veel te gezellie daarboven en wil nog niet naar beneden. Hoop dat je aankomende maandag wel gedaald ben dan is dat een zorg minder.
Text Box: maandag 2 Mei 2005
 
Vandaag bij de verloskundige geweest en ben nog steeds niks bij gekomen. Straks als de bevalling voorbij is ben ik zo slank als een den :-). Verder was alles prima, behalve dat je nog niet was ingedaald. Daarom moeten we aankomende maandag naar het ziekenhuis voor een echo om te kijken of er niks voor de uitgang ligt. Volgens de verloskundige hoefde we ons geen zorgen te maken, maar tja dat doen we toch wel. Hoop dat het snel maandag is 
en dat de echo prima is. Het beste zou al zijn als je dan al bent ingedaald, maar ja dat zien we maandag dan weer.
 
Text Box: zondag 2 Oktober 2004
Gister kreeg ik ineens last van buikpijn een soort ongesteldheidspijn. Dacht meteen aan het ergste. Maar heb op internet gevraagd (op kindje op komst vertel ik zo wel over) en dat is normaal als je dat hebt je moet je pas zorgen gaan maken als je bloed verliest. Maar ja, toch ben je dan ongerust. Het is allemaal ook zo nieuw. Even over kindje op komst. Dat is een site voor al je vragen over zwangerschap en zwanger worden een fantastische site. We hebben trouwens besloten om het onze ouders eerder te vertellen. Toos vertellen we het op 4 November dan is ze namelijk jarig helaas hebben we dan geen echo, maar we gaan misschien sokjes of iets anders inlijsten en die geven we dan als kado. Mijn ouders Sjaak en Ali vertellen we het op de verjaardag van mijn moeder ze is 15 November jarig, maar viert het op de 13de. En dan hebben we wel een echo die gaan we dan inlijsten en aan haar geven. Ben benieuwd wat de reactie is en nog een voordeel heel de familie is er dan dus iedereen weet het in een keer. Kijk er al naar uit. Heb nu ook last van mijn borsten ze zijn gevoelig. Hoort er allemaal bij. Ik ben nu 5 weken en 6 dagen zwanger. Dus het is allemaal nog pril ben blij als de eerste 3 maanden erop zitten dan zijn de risico maanden voorbij. 
 
Text Box: maandag 27 September 2004
Vandaag zijn we naar de huisarts geweest voor een extra controle en voor een paar vragen. Volgens de huisarts was de tweede test niet nodig, omdat ze dezelfde testen gebruiken. We hebben uitgerekend wanneer ik ongeveer uitgeteld ben dat is 30 Mei 2005. Het is maar een schatting, maar als het die datum word dan zijn onze verjaardagen dicht in de buurt. Kan het nog steeds niet geloven dat er zo'n klein wondertje in mijn buik groeit. We vroegen ons af wat ik eigenlijk wel en niet mag eten of wat ik beter niet kan eten. Voorlopig geen biefstuk of rosbief voor mij. Ach ja er zijn genoeg andere lekkere dingen. We gaan gewoon lekker gezond eten. We hebben het verteld aan Carla we wilde het toch ff kwijt, verder weten het niet veel mensen. Heb het Natas en Bibi verteld en aan collega's. Mijn ouders (Sjaak en Ali) en de moeder van Ronald (Toos) gaan we het met de kerst vertellen. We lijsten de echo dan in en pakken die in en leggen hem onder de kerstboom. Ben benieuwd naar de reacties van mijn ouders. Weet wel zeker dat de moeder van Ronald het leuk gaat vinden. Is nog wel een tijdje weg hoop dat ik het volhou! O ja 10 November gaan we voor het eerst naar de verloskundige voor onze eerste echo en een bloedonderzoek. Spannend allemaal.
 
Text Box: donderdag 23 September 2004
 
De dag van de test. Ik zou eigenlijk ongesteld moeten worden op maandag 20 september, maar dat bleef uit (gelukkig). Heb een test gekocht en 's avonds hebben we samen de test gedaan. Samen hand in hand op de bank wachten tot de minuut voorbij was en na die minuut heel langzaan kijken en JA het was raak. Een positieve test. We hadden het allbei niet verwacht dat het zo snel raak zou zijn. Zijn bezig vanaf juni dit jaar (2004). Dus dat is net 3 maanden. We zijn hartstikke blij. Wel een raar idee een baby in je buik. Kan het me niet voorstellen dat we echt zwanger zijn. Heb gelukkig nog geen last van kwaaltjes, maar het is nog vroeg. Maar voor mij hoeft het niet hoor. 
 
                                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                              

 

 

 

 

 

 

 

Text Box: zondag 10 Oktober 2004
Nou wat een week. Afgelopen woensdag(06-10-2004) kregen we de schrik van ons leven. Ik had bloed in mijn onderbroek.   We dachten gelijk het ergste. Het was 's avonds dus wij gelijk gebeld naar de huisarts die dienst had. Zij zei dat het misschien een innestelingsbloeding kon zijn, omdat ik geen buikpijn had. Maar als het erger werd dan kon het duiden op een miskraam. De volgende ochtend (donderdag 11-10-2004) zijn we toch ff naar de eigen huisarts gegaan. Die heeft een onderzoekje gedaan en hij kwam tot de conclusie dat het lijkt op een innestelingsbloeding, maar garanderen kon hij het natuurlijk niet. De baarmoedermond was nog mooi gesloten. De bloeding kon ongeveer 3 a 4 dagen duren als het daarna nog niet over was moesten we terug komen en ging de huisarts verder kijken en dacht aan een echo. Gelukkig is de bloeding vandaag zo goed als weg pffff  Heb wel ff een traan gelaten. Hoop dat nu alles verder goed gaat. Ben nu bijna 7 weken zwanger. Heb gelezen dat de baby nu 5 mm is. Niet te geloven dat ik ook ooit zo klein ben geweest. Het is echt een wonder dat er in een mens een nieuw mensenleven kan ontstaan. 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text Box: zaterdag 20 November 2004
 
Hoi hoi, nou inmiddels zijn we naar het erasmus ziekenhuis geweest voor een echo en op die echo was te zien dat je 5 centimeter was en dat je het goed maakte. Je hoofdje is 2 centimeter. Volgend jaar 19 januari krijgen we een uitgebreide echo om te zien of je geen afwijkingen hebt. 13 december gaan we voor de tweede keer naar de verloskundige ben benieuwd hoeveel je dan gegroeit bent. De echo bij het erasmus was wel een dure hebben gelijk een bekeuring gekregen van 45 euro verkeerd parkeren, maar ja hadden we maar beter moeten opletten. Aan mij is nog steeds niks te zien heb nog geen dikke buik. ben wel ontzettend moe, maar dat komt omdat jij zo ligt rond te springen in mijn buik. Verder ben ik af en toe misselijk, maar ja dat hoort erbij. In december gaan we kijken voor een kinderwagen voor je een maxi-cosi. Ondertussen zijn we al druk bezig met je kamertje in orde te maken. Dat is nog een hele klus, want jou kamertje is nu onze computerkamer dus we moeten nog heel wat verhuizen, maar dat komt allemaal goed als jij op de wereld komt dan is alles piekfijn in orde. Gelukkig zijn we de eerste spannende drie maanden voorbij vandaag ben ik 12 weken en 3 dagen zwanger van je. Kan haast niet wachten om je in mijn armen te nemen. 
 
Text Box: donderdag 28 Oktober 2004
Nou de dag van de waarheid de tweede echo was vandaag en................alles is gelukkig goed.   Ons kindje is nu 2,5 centimeter. Was wel even schrikken toen we dat zagen, omdat we twee weken geleden alleen nog maar een vruchtzakje zagen en nu ineens zoveel. We zijn nu helemaal gerustgesteld. Kunnen we eindelijk gaan genieten van de zwangerschap. We waren wel heel nerveus voor de echo, moesten we ook nog 45 minuten wachten voordat we aan de beurt waren.   Hebben ook foto's gekregen van de echo. Die gaan we kopieeren en in lijsten en die geven we aan mijn schoonmoeder als kado voor de verjaardag. En de week daarop vertellen we het mijn ouders. Kan haast niet wachten om het te vertellen zeker nu we weten dat alles goed is. 
 
Text Box: vrijdag 15 Oktober 2004
Nou dacht dus dat de bloeding voorbij was een zondag (10-10), maar 's avonds was het erweer baal baal  . Ronald heeft maandag(11-10) de huisarts gebeld of we niet een echo konden laten maken en dat kon donderdag 14 oktober om 10.30 uur konden we terecht. Die bewuste donderdag was ik toch wel een beetje zenuwachtig  , want je weet nooit wat er gaat gebeuren toch! Eenmaal aan de beurt kreeg ik een inwendig onderzoek is niet echt prettig, maar doet geen pijn ofzo. Op de echo was te zien dat mijn vruchtzakje 16 millimeter was, maar helaas kon de arts geen vruchtje zien  . Dus over twee weken mogen we weer terug komen voor een nieuwe echo. We dachten ook dat we al 7 weken waren, maar de arts vond het vruchtzakje te klein voor zeven weken hij dacht eerder aan 6 weken. Nou hopen dat het over twee weken prima is en dat we een hartje kunnen zien. O ja het bloeden is nu weer gestopt hoop nu dat het echt wegblijft. Het is wel raar dat het allemaal zo klein nog is, want wat is nou 16 millimeter niks toch. Voel met wel wat geruster, maar nog niet helemaal. Ronald zei ook aan de ene kant ben ik wel blij dat we zwanger zijn, maar aan de andere kant kan ik nog niet echt juichen en dat gevoel heb ik ook. Hoop dat het snel 28 oktober is dan kunnen we voor de volgende echo. Maar we blijven positief denken  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                               

Text Box: dinsdag 29 Maart 2005
En ja ik ben een kilo aangekomen  . Weeg nu 82 kilo. Ben in totaal dus 2 kilo van je aangekomen. Jij groeit ook prima gelukkig. Verder was alles okidoki. Morgen komt trouwens de commode en dan zijn alle meubels in orde. Kan wel uren in je kamertje doorbrengen. Hoop dat je snel in ons midden bent. Nog ongeveer 9 weken dan is het grote moment daar. We kijken er enorm naar uit. 
 
Text Box: maandag 28 Maart 2005
Ik voel je echt steeds vaker harder trappen. Soms denk ik dat je jezelf eruit wil trappen hihi. Mijn buik begint nu ook wel een beetje in de weg te zitten met slapen, maar als ik eenmaal de goede houding heb gevonden dan gaat het prima. Zit soms wel te denken: pfff je moet er straks wel uit en dat mag ik gaan doen af en toe zie ik daar wel tegenop  . Maar dan denk ik snel dat we er wel jou voor terug krijgen. Morgen moeten we weer naar de verloskundige ben benieuwd hoe alles is. Maar zoals ik me voel en zoals jij lekker ligt te schoppen is alles prima denk ik. Denk wel dat ik nu iets aangekomen ben. Pappa is bezig met een website voor jou dan kan straks de hele familie elke minuut naar je kijken als ze dat willen. Moet nu nog 9 weken. Kan niet snel genoeg gaan.
 
 
Text Box: Zondag 20 Maart 2005
Vandaag ben je wel erg druk aanwezig. Volgens mijn is de ruimte in mijn buik behoorlijk aan het minderen. Voel je soms zo erg drukken dat ik op mijn buik gewoon een bult zie verschijnen. Beetje een vervelend gevoel  , maar dan ga ik even zitten en dan gaat het weer over. We kunnen niet wachten tot je er eindelijk bent. Ons kleine hummeltje  .
 
Text Box: maandag 7 Maart 2005
Nou vandaag weer bij de verloskundige geweest en toen ik op de weegschaal ging staan was ik nog steeds maar 81 kilo, dus ben nog steeds 1 kilo in totaal van je aangekomen   . Je kamer is zo goed als af. Alleen nog een paar schilderijtjes ophangen en de lamellen voor het raam hangen. Hoop dat je je kamertje leuk gaat vinden. Over ongeveer 10 weken dan kun je het zelf zien. Moet nu nog 4 weken werken en dan lekker rustig aan doen totdat jij eruit wil. 
 
 
Text Box: zondag 27 Februari 2005
Je schopt er echt op los en gelukkig maar. Je mag zoveel trappen als je maar wil dan weten we dat alles goed is. 7 Maart gaan we weer naar de verloskundige. Ben benieuwd of ik ben aangekomen. Mijn buik is al wel wat voller geworden en ik zie het steeds vaker bewegen, omdat jij er lekker tegen aan klopt. Helaas stop je altijd met schoppen als pappa zijn hand op mijn buik legt. We kunnen haast niet wachten tot je er echt bent. Maar we moeten nog even wachten nog drie maandjes. Vind het nog steeds een wonder dat je in mij leeft elke keer dat je beweegt is een fantastisch gevoel. We hebben zelfs als namen voor je bedacht. Als je een meisje   word noemen we je Demi en als je een jongetje   word Jason. We hebben heel wat namen gevonden, welke namen dat zijn kun je lezen in je babyboek.
 
Text Box: dinsdag 22 Februari 2005
Nou je hebt ons wel even laten schrikken vandaag. Ik voelde je helemaal niet geen schopje niks. Hebben het hartje proberen te luisteren, maar konden niet echt een duidelijk geluid horen. Je pappa heeft 's middags de verloskundige gebeld en die zei dat het kindje niet elke dag even druk is. Toen ik na het werk thuis kwam hebben we gelijk geluisterd of we je hartje hoorde. Gelukkig hoorde we die en niet veel later toen ik op de bank zat voelde ik je schoppen. Hoop dat je dat niet meer doet. Wat was ik ongerust.
 
Text Box: vrijdag 11 Februari 2005
Nou afgelopen vrijdag (4-2-2005) zagen we voor het eerst mijn buik bewegen en dat deed jij  . Je bent aardig aan het bewegen daarbinnen. Soms plaag je me door tegen mijn blaas aan te schoppen en dan moet ik naar de wc, maar dan weet ik wel dat alles goed is, omdat je lekker beweegt. De ene dag beweeg je meer dan de andere. Afgelopen maandag (7-2-2005) zijn we bij de verloskundige geweest en ik ben nog steeds maar 1 kilo aangekomen. Verder was alles prima en jij groeit ook goed. 
 
Text Box: Zondag 30 Januari 2005
Je kamertje schiet niet echt op, maar je vader heeft de aankomende week vrij dus dan gaat het zeker opschieten. En weet je wat fantastisch is ik heb je al gevoeld  . Ik geloof dat de eerste keer afgelopen woensdag was (26-01-2005), maar toen wist ik niet dat jij het was, maar nadat je je een paar keer had laten voelen wist ik het. Je bent aardig druk in mijn buik, maar geniet er nog maar van, want over een tijdje ben je zo gegroeid dat je niet meer zo veel ruimte hebt om rond te springen.
 
din
dinsdag 22 Februari 2005
Nou je hebt ons wel even laten schrikken vandaag. Ik voelde je helemaal niet geen schopje niks. Hebben het hartje proberen te luisteren, maar konden niet echt een duidelijk geluid horen. Je pappa heeft 's middags de verloskundige gebeld en die zei dat het kindje niet elke dag even druk is. Toen ik na het werk thuis kwam hebben we gelijk geluisterd of we je hartje hoorde. Gelukkig hoorde we die en niet veel later toen ik op de bank zat voelde ik je schoppen. Hoop dat je dat niet meer doet. Wat was ik ongerust.
sdag 22 Februari 2005
Nou je hebt ons wel even laten schrikken vandaag. Ik voelde je helemaal niet geen schopje niks. Hebben het hartje proberen te luisteren, maar konden niet echt een duidelijk geluid horen. Je pappa heeft 's middags de verloskundige gebeld en die zei dat het kindje niet elke dag even druk is. Toen ik na het werk thuis kwam hebben we gelijk geluisterd of we je hartje hoorde. Gelukkig hoorde we die en niet veel later toen ik op de bank zat voelde ik je schoppen. Hoop dat je dat niet meer doet. Wat was ik ongerust.

 
 
 
Text Box: woensdag 19 Januari 2005
Nou vandaag kregen we de uitgebreidde echo. Vond het allemaal heel spannend. Je oma (Toos Overdijk) is ook meegeweest. De echo was echt uitstekend alles was prima en we konden je heel duidelijk zien. Alles zat eraan handjes, voetjes, hoofdje, rompje, beentjes en armpjes alles. En verder zag de arts geen afwijkingen. En hij kon het niet met zekerheid zeggen, maar hij denkt dat je een meisje   bent. Ons prinsesje. We hebben zelfs twee pasfoto's van je. 
 
 
Text Box: dinsdag 18 Januari 2005
Zo dat is even een tijdje geleden ben inmiddels al 20 weken en 6 dagen zwanger. Heb je helaas nog niet gevoeld  . Of misschien wel maar heb ik dat niet gemerkt. 13 december zijn we bij de verloskundige geweest en alles was prima. Ik ben 1 kilo aangekomen en mijn bloeddruk was prima. En met jou ging ook alles goed. Afgelopen maandag (10-01-2005) zijn we voor de derde keer bij de verloskundige geweest en alles was prima. Heb ook al je hartje gehoord   dat was echt fantastisch. Gelukkig kunnen we je hartje elke dag horen je vader heeft namelijk een apparaat gekocht waar dat mee kan. Dat geeft ons echt een gerust gevoel.
 

                                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text Box: donderdag 28 April 2005
Hallo kleine van me. Wat ga je toch lekker te keer daar binnen. Heerlijk is dat om jou zo bezig te voelen. Ik geniet volop van de vakantie. Nu kan het nog straks als jij er bent word er denk ik niet zoveel geslapen of jij moet ook een lekker doorslapertje zijn! Nog 4 weekjes wachten dan is de uitgerekende datum. Moet wel zeggen dat het steeds spannender wordt. Komt toch steeds dichterbij. Maar goed daar maak ik me niet te druk om. Ik geniet van de momenten nu en wat straks komt zie ik dan wel weer. Groei jij maar eerst lekker, ukkie van me.
 
Text Box: dinsdag 19 April 2005
Ben nog steeds 2 kilo van je aangekomen  , maar je groeit goed en dat voel ik ook wel hoor. Soms lijkt het wel of je opruiming aan het houden bent daarbinnen. Het is in ieder geval beter dan dat je je helemaal niet laat voelen. Verder was alles prima bij de verloskundige. Mijn buik groeit nu wel behoorlijk hoor kan mijn tenen niet meer zien. Maar ik heb wel een mooie buik hoor. Kan er uren naar kijken en dan lekker met je praten. Gelukkig kan pappa je ook al een tijdje zien bewegen en af en toe beweeg je zelfs als hij zijn hand op mijn buik legt.    
 
 
Text Box: maandag 18 April 2005
Joepie eindelijk zwangerschapsverlof   . Dat betekend dat het over 6 weken zover is dan kom jij op de wereld. Of misschien al wel over 4 weken. Kan nu lekker rusten en lekker alles op mijn gemak doen. Je schopt wel steeds harder, maar dat heb ik liever dan dat ik je niet voel. Morgen gaan we weer naar de verloskundige. Zo te voelen ben ik wel iets aangekomen. Denk weer een kilo. De website waar je vader mee bezig is schiet ook al aardig op. Het is wel een hele klus, maar dat heeft pappa er wel voor over hoor. Hoop je snel in mijn armen te kunnen nemen.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                              

                                                                                                                                                                                                                                              

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                             

Text Box: dinsdag 17 Mei 2005
Vandaag weer bij de verloskundige geweest. We hoopte zo dat je al was ingedaald, maar dat is nog niet zo wel lag je lager dan de vorige keer. Nou hoop ik dat je wel snel gaat indalen is voor ons ook weer een beetje geruststellender. Mijn gewicht was wel iets toegenomen met maar liefst 2 kilo. Dus ben nu in totaal 4 kilo van je aangekomen. Mag ik niet over klagen toch! Je krijgt ook steeds minder ruimte in mij, maar nog genoeg ruimte om je af en toe even lekker goed te laten voelen. Vanaf nu mag je geboren worden, maar voor mij mag je ook nog ff blijven zitten geniet er nog maar even van daarbinnen. Nu moeten we over een week weer terug bij de verloskundige of misschien niet, want het kan ook zo zijn dat je al geboren bent. Ik kijk erg naar je uit ukkie van me.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text Box: maandag 6 Juni 2005
Nou ons kleine wonder is geboren. Demi Kalkman. Moet zeggen dat we enorm blij zijn dat je er bent. Hebben 9 maanden moeten wachten op je komst.  Demi je bent een prachtige meid geworden met heel, veel haar. Om 17.30 uur begonnen de weeŽn, paps ging toen met een klokje bij me zitten om te kijken of ze regelmatig kwamen en dat was zo. Om de vijf minuten kwamen de weeŽn. Na een uurtje heeft paps de verloskundige gebeld en die kwam even langs. Eenmaal bij ons heeft de verloskundige (Anette) mij onderzocht en het bleek dat ik al 3 centimeter ontsluiting had. Maar omdat jij nog niet ingedaald was had ze liever dat we naar het ziekenhuis gingen. Ik vond het wel spannend, want nu ging het toch echt gebeuren. Paps heeft alle spulletjes gepakt (zonder in paniek te raken :-)) en toen zijn we naar het ziekenhuis vertrokken. Nou de weeŽn opvangen in de auto is zeker geen pretje pfffff. Was blij dat we bij het ziekenhuis waren. Daar aangekomen moesten we nog uitzoeken waar we heen moesten lopen, maar al gauw vonden we iemand die ons verder hielp. Ik werd naar een kamer gebracht en daar mocht ik lekker verder puffen op een bed. En dat heb ik zeker gedaan, puffen. De weeŽn werden steeds sterker en kwamen steeds sneller. Anette had met ons afgesproken dat ze om 22.00 uur weer even langs zou komen, maar dat haalde ik niet, dus de verpleegster heeft Anette gebeld en ze zou eerder komen rond 21.30 uur. Toen ze er was voelde ze dat ik al 8 centimeter ontsluiting had. Dat vond ze, al heel veel in zo'n korte tijd. Helaas moest ik dus nog twee centimeter voordat ik mocht persen. En die tijd tot het persen duurde lang en was pijnlijk. De laatste minuten waren de weeŽn echt zwaar. Gelukkig mocht ik tegen 23.15 uur met persen beginnen. Na drie keer persen voelde ik je koppie komen. Paps en oma zagen een enorme bos zwart haar. En dat heb je niet van paps :-))Helaas kon ik je er niet zonder hulp uitkrijgen dus werd ik ingeknipt. Gelukkig voelde ik daar niks van, Anette had me verdoofd en ze knipte tijdens een perswee. Het verdovingsspuitje voelde ik wel :-( En toen na twee keer persen, was jij daar. Je mocht gelijk bij mij op de buik liggen. We waren apetrots op je, wat een mooi meisje. We hebben je Demi genoemd. We hadden allebei een lijstje gemaakt met namen en Demi was de enige die we beiden in ons lijstje hadden. Toen jij er eenmaal uit was en oma de navelstreng mocht doorknippen, gingen ze mij weer aan elkaar maken. Daar waren ze een uur mee bezig, want ik bleek inwendig ook te zijn ingescheurd. Na het hechten werd jij helemaal nagekeken of alles erop en eraan zat. En dat was gelukkig zo. Daarna kreeg je kleertjes aan en heeft paps je laten zien aan, oma Overdijk, tante Carla en Arne. Die waren namelijk even naar het ziekenhuis gekomen om je te bewonderen. Toen je terug was ging ik even lekker douchen en daarna werd ik in een bed naar een kamer gereden en jij volgde in jouw bedje. Helaas moesten we wel nog een nachtje, in het ziekenhuis blijven, maar gelukkig mocht jij wel bij me blijven. Paps en oma de Jong gingen naar huis en paps zou me de volgende dag om 10.00 uur op komen halen. Tegen 02.15 gingen paps en oma naar huis en bleven wij in het ziekenhuis. Die nacht heb je nog flink gehuild en mij uit mijn slaap gehouden, maar ik kon toch niet slapen, want ik had het veel te druk met jou te bewonderen. De volgende dag tegen 06.00 uur werden we gewekt. Jij lag toen lekker te slapen. Ik werd meegenomen naar de wc om te plassen en dat ging zeker niet makkelijk, alles deed zeer. Daarna mocht ik weer lekker in bed gaan liggen en van jou genieten. Om 07.30 uur kreeg ik ontbijt en daarna weer lekker rusten, wachten tot 10.00 uur tot paps ons kwam halen. Maar toen paps er was, mocht jij niet mee, want je temperatuur was aan de lage kant. Dus je ging eerst onder een soort van straalkacheltje en daarna was je temperatuur goed, maar je moest jezelf warm kunnen houden dus na twee uur werd er weer gemeten en toen bleek het goed te zijn en mochten we naar huis. Om 14.00 uur mochten we het ziekenhuis verlaten met jou bij ons. Eenmaal thuis, gelijk naar bed en jij ook naar je eigen kamertje. Helemaal in winnie the pooh stijl. Eindelijk thuis.
 
 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                              

 

 

 

Text Box: maandag 20 Februari 2006
Onze kleine meid doet het prima. Je krijgt al korstjes brood en pap. En natuurlijk fruithapjes. Je vind ze niet allemaal lekker, maar dat komt vanzelf. Zelfs mamma en pappa vinden niet alles lekker. We vinden het wel hard gaan je bent al bijna 9 maanden nog maar 3 maandjes en dan ben je alweer een jaar.
 
 
Text Box: vrijdag 20 Januari 2006
En ja hoor het tweede tandje is ook ontdekt door mamma :-) precies naast het andere tandje onderin. Ik vind het wel een mooi gezicht die tandjes. Nou mag mamma niet meer in je mondje voelen, want pappa wil ook graag een tandje ontdekken. Denk dat er nu wel een tijdje tussen gaat zitten voordat we weer een tandje ontdekken.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text Box: zondag 30 Oktober 2005
Nou dat is even een tijdje geleden, maar dat komt omdat de harde schijf van pappa gecrashed was en daar stonden alle foto's op, dus als we de site zouden vernieuwen zouden alle foto's weg zijn en dat is zonde. Toch hebben we gekozen om de site te vernieuwen met het resultaat dat de laatste foto's verloren zijn gegaan. Maar aan de andere kant zijn er nu wel weer heel veel foto's bij. Je bent inmiddels alweer 5 maanden jong en je kan al heel veel dingen. Zoals jezelf omdraaien en af en toe ook al terug draaien. Je pakt ook al zelf dingen vast als we dat voor je houden en alles gaat je mondje in. Je ben nu inmiddels al 64 centimeter groot en je weegt al 5890 gram. Dat is al bijna 6 kilo. Dat merken pappa en mamma wel hoor als we je de fles geven. Je mag dan ook al 180 ml melk hebben met een schepje rijstebloem erin. In de avond mag je ook al een paar hapjes fruithapje hebben. De eerste keer vond je het niet lekker dat hebben we op de video staan. Je kreeg toen een bananenhapje. Mamma vond het heerlijk :-). Mamma wordt trouwens ook tante. Want tante Marijke en oom Ronald zijn zwanger (ja oke alleen tante Marijke is zwanger, maar ome Ronald wordt wel pappa). 18 Januari is de uitgerekende datum. Krijg jij er een nichtje of neefje bij. Dan kunnen jullie lekker samen spelen als we bij opa en oma zijn. Ik moet wel zeggen dat ik het allemaal veel te snel vind gaan. Weet nog goed dat je geboren werd. En nu ben je alweer bijna een half jaar. Denk dat het niet lang meer duurt of je kruipt door het hele huis heen. Mamma kan eigenlijk niet wachten tot je je eerste woordjes gaat zeggen. Want soms vind mamma het wel moeilijk als je huilt wat er dan is. En als je kan praten kun je dat gewoon zeggen tegen mamma. Over de nachtrust hebben pappa en mamma niks te klagen. Je krijgt de laatste fles meestal rond 22.30 - 23.00 uur en dan moeten we je wakker maken, maar nadat je je flesje leeg hebt slaap je de hele nacht door tot soms wel half 10 de volgende ochtend. Vanmorgen had mamma een kleine blunder. De klok moest een uur terug afgelopen nacht vanwege de wintertijd, maar ik dacht dat pappa dat al gedaan had op de slaapkamer, dus vanmorgen was je wakker en ik keek op de wekker het was 9 uur. Mooie tijd vond ik. Mamma je lekker aangekleed en je de fles gegeven. Na de fles lekker in de box en ik dacht he tegen 10 uur begint de herhaling van eigen huis en tuin kan ik mooi kijken. Ik wachten en wachten maar geen eigen huis en tuin. Op dat moment kwam mamma erachter dat de klok nog niet goed stond dus je had je eerste flesje al om 8 uur gekregen :-))). Maar je hebt dat 's middags goed gemaakt door tot half 1 te blijven slapen. Wilde nog wel even zeggen dat pappa en mamma trots op je zijn en dat we heel veel van je houden.
 
 

Text Box: zaterdag 31 December 2006 
De laatste dag van het jaar en jou eerste oudjaarsavond. Pappa en mamma waren er nog niet uit of we je vannacht wakker maken voor het vuurwerk of dat we je lekker laten slapen. Maar gelukkig werd je in de avond zelf al wakker. Eigenlijk zouden we oud en nieuw bij opa en oma de Jong vieren, maar het was zo slecht weer, met heel veel sneeuw, dat we besloten hebben lekker thuis te blijven. Toen het 0.00 uur was hebben we lekker met z'n drieen naar het vuurwerk gekeken. Jij keek je oogjes uit. Daarna hebben we nog even lekker op de bank gezeten en tegen 01.00 uur hebben we je in bedje gelegd en je bent heerlijk gaan slapen. Weer een ervaring rijker die je mag verwerken.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text Box: vrijdag 13 Januari 2006
Jaaaaa mamma heeft hem ontdekt je eerste tandje onderin je mondje. Hij komt heel licht door. Mamma ontdekte hem toen je omhoog keek en ik iets wits zag in je mond het was toen half 4 's middags. Nou doen we onze vinger dus niet meer in je mond :-). Ben benieuwd wanneer het volgende tandje komt.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text Box: zondag 5 Maart 2006 
ging je voor het eerst in de box staan nog wel wankel, maar je stond wel een tijdje. Daarna liet je je heel langzaam zakken op je kont. Ik denk dat je heel snel gaat lopen meid. En dan moeten pappa en mamma heel goed gaan oppassen, want alles is natuurlijk leuk om te pakken, maar je mag niet aan alles komen. Over iets meer dan twee weken gaan we weer naar het consultatiebureau om te kijken of alles goed met je gaat, maar daar maak ik me geen zorgen om. We zien zo wel dat alles okidoki met je gaat. Je eet goed en het poepen gaat nu ook elke dag komen :-( Verder slaap je prima daar mogen we helemaal niet over klagen. Je gaat 's avonds tegen 19.30 uur naar bed en dan slaap je meestal tot 08.30 uur de volgende ochtend of nog langer. Je bent pas een paar keer 's nachts wakker geweest. En dan knuffelen mamma en pappa even met je en dan slaap je zo weer verder. Mamma kan niet wachten tot je lekker kunt lopen en gaat praten. 
vrijdag 24 Februari 2006
Ja, ja, je ging vandaag voor het eerst kruipen een beetje gestotter, maar je gebruikte je knietjes om vooruit te komen. Pappa en mamma zijn trots op je, maar dat zijn we al vanaf het begin hoor, kleine meid. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                              

 

 

Text Box: donderdag 22 Juni 2006
Wat ben jij toch een vrolijke meid. Ik kan echt uren naar je kijken als je zit te spelen. Je kan jezelf zo goed vermaken in de box of lekker in de woonkamer het maakt niet uit. En lekker in jezelf brabbelen heerlijk vind mamma dat. Jij bent echt ons wondertje pappa en mamma houden heel veel van je. -xxx- 
 
 
Text Box: zondag 18 Juni 2006
Ja ja, je stond vandaag voor het eerst op zonder iets vast te pakken om je aan op te trekken. Het was wel heel even dat je stond, maar je deed het wel. Ik denk dat je eind van deze week misschien wel loopt. Het is nu ook heerlijk weer dus we zitten lekker vaak buiten en je geniet er volop van. Je zit buiten wel in de box, want mamma vind die stenen nog maar niks voor je knieen, maar je verveelt je geen moment in de box hoor. Vanmiddag vond ik je zo stil in de box en toen ik keek zat je een boekje op te eten :-(. Gelukkig zag mamma het op tijd.
 
 
Text Box: zaterdag 17 Juni 2006
Hallo kleine meid. Dat is alweer een tijdje geleden, maar des te meer heb ik om te vertellen. Je hebt inmiddels al heel wat bij geleerd. Wat gaat de tijd toch hard. Je kan je al aardig vooruit bewegen op de grond op handen en voeten. En alles wat op de tafel ligt is ook niet veilig want je kan al lekker staan aan de tafel en de bank en er lekker langs lopen. Ik denk dat het niet lang meer duurt voordat je los gaat lopen, want je gaat al best vaak zo los in de box staan en dan laat je je met een plof vallen :-) maar goed dat je nog een pamper aan hebt anders zou je nu zeker een blauwe kont hebben. En je krijgt ook steeds meer praatjes niet dat we er iets van verstaan, maar ik vind het prachtig. Soms kun je echt hele gesprekken voeren met je knuffels. En gillen kun je ook, maar dan doet mamma gewoon mee, maar meestal win jij wel. Met je neefje Jurgen gaat het ook allemaal goed. Hij is alleen een beetje eigenwijs met zijn hoofd hij blijft maar naar een kant kijken en hiervoor moet jurgen naar het ziekenhuis :-( Waarschijnlijk krijgt hij dan een helmpje om te helpen zijn hoofdje goed te vormen. 25 Januari hebben we een party van jurgen dan wordt hij gedoopt. Was ik bijna vergeten vandaag heeft mamma ook jou vierde tandje ontdekt. Het derde tandje zag mamma 10 juni op mijn eigen verjaardag wat een mooi kado. Volgens mij zag ik de vijfde ook al komen, maar ik kan het niet goed zien, want je zit ook niet stil, maar dat geeft niet hoor we zien de tandjes vanzelf wel.
 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text Box: zondag 31 December 2006
Tjonge wat moet ik me schamen heb zolang niet geschreven, maar dat komt ook omdat we je handen vol hebben aan je. Oud en nieuw waren we lekker thuis. Met de kerst waren oma en opa de Jong, Marijke, Ronald en Jurgen hier. Toen hebben we lekker kadootjes uitgepakt. Helaas konden we niet filmen met de kerst en oud en nieuw hadden geen dvdtje mee en die andere konden we niet leegmaken kregen steeds een foutmelding op de pc. Maar gelukkig hebben we wel fotoís gemaakt. Jij vond de kerstboom eerst een beetje eng maar later ging je er kaarten in doen en toen hij bijna wegging durfde je hem aan te raken. Volgend jaar mag je mamma helpen met opzetten. 
 

 

 

 

 

Text Box: woensdag 31 mei 2006
Joepie de poepie Demi is 1 jaar. Wat een feest. Je hebt heel veel kadootjes gehad. Mamma heeft er foto's van gemaakt en pappa heeft ze op de site gezet. Bij het taart eten kreeg jij voor jezelf een kabouter plop taart. Maar bij het kaarsje uitblazen ging het een beetje verkeerd. Mamma was niet zo snel met de camcorder en dus had je het kaarsje al uit geblazen zonder dat ik het had gefilmd :-( pappa deed het kaarsje opnieuw aan, maar deze keer wilde je het kaarsje met de hand uitmaken en daar schrokken wij behoorlijk van en ik denk dat jij van ons schrok ,want je moest daarna huilen, maar gelukkig is het goed afgelopen. Maar je bent een keurige meid, want je ging niet gelijk in de taart slaan. Je ging hem netjes opeten, maar voor pappa duurde dat te lang dus heeft hij je hand in de taart geduwd, maar daar was je niet zo blij mee. Ik kan het allemaal wel leuk vertellen, maar mamma heeft alles gefilmd dus als je groter bent kun je dat allemaal terug zien. Verder doe je het prima. Je lust zelfs al heel wat groente al is het met appelmoes, maar je eet het op zelf spruiten en die lust pappa niet eens :-). Je lust ook al spinazie, worteltjes, spruitjes, rode kool, witte bonen en witte bonen in tomatensaus. Doperwtjes en boontjes daar ben je nog niet zo dol op, maar dat komt vanzelf wel. O ja en een gekookt eitje gaat er ook wel in.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text Box: zondag 6 Mei 2007
Hallo daar, nog 25 dagen dan wordt onze grote meid al 2 jaar. Weet nog niet wat voor een kado we voor je kopen, maar we hebben nog even. Mamma gaat wel een kleine taart voor je maken van chocolade of slagroom dat weet ik nog niet. En er komen natuurlijk een hoop ballonnen en slingers. Maar dat zie je allemaal wel als je jarig bent. Ik kan soms uren naar je kijken als je speelt en je kan jezelf ook zo goed vermaken. Met de auto of blokken. Zelfs met een balletje kun je uren zoet zijn. Je bent pas geleden nog een beetje ziek geweest. Ja dat was eind april. Je had koorts en was een beetje stil voor jou doen, maar gelukkig duurde dat maar twee dagen. Misschien kwam het door je tandjes of gewoon een piepklein virusje. Gelukkig ben je niet vaak ziek dit was geloof ik de derde keer of tweede dus valt zeker mee. Maar ja pappa en mamma zijn ook bijna nooit ziek, dus zit in de familie haha. Je kan je trouwens ook steeds beter uiten qua woorden. Je probeert alles na te zeggen en dat klinkt soms heel lach wekkend. Maar je hebt nog tijd genoeg meid om alles goed te leren zeggen. Maar poepen is toch wel jou favoriet hihi. Vandaag 6 mei 2007 was mamma naar de wc geweest en toen trok je me aan mijn hand mee naar de wc en deed je de bril omhoog en je wilde erop wel met je kleren aan, maar mamma heeft je erop gezet en toen deed je net of je ging poepen, echt kreunen en daarna pakt je een papiertje en het leek net of je je kontje af wilde vegen en daarna wilde je eraf en toen zei je klaar. Mamma heeft toen door getrokken. Ik stond er wel van te kijken je wordt ook zo snel groot. Voor je het weet heb je de luiers niet meer nodig. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text Box: zondag 20 Mei 2007
Zo gister was pappa jarig en dat was weer lekker gebak voor jou en een hoop gesnoep, maar dat moet ook kunnen zo op zijn tijd. Nog 11 dagen en dan is het jou feestje. Mamma van de week even gebak maken en ook wel wat halen haha. Vandaag heb je voor het eerst mee geholpen met de auto wassen en ik moet zeggen je deed het fantastisch de volgende keer maakt mamma er een filmpje van. Je deed het eerst met een droog doekje toen mamma die voor je had nat gemaakt wilde je die niet meer dus deed je maar sop op je handen en ging zo de auto wassen, maar je zat meer zelf onder dan de auto. Was wel een leuk gezicht al die witte plukken in je haar van de sop. Nadat pappa zijn auto was gewassen heb je je eigen auto ook nog even gedaan je had de smaak te pakken. Je begint ook al wel een eigen willetje te krijgen. Maar dat houden pappa en mamma goed in de gaten, want je krijgt niet altijd je zin. Je ligt nu lekker te slapen al vanaf twee uur en het is nu bijna 4 komt natuurlijk van dat harde poetsen. Ga je zo wel wakker maken anders slaap je vanavond slecht in. Maar pappa en mamma mogen niet klagen over het slapen ís nachts je slaapt altijd heerlijk door denk dat je 1 keer in de 2 maanden ís nachts wakker bent. Dat vinden we heeeeeeel prettig kunnen mamma en pappa ook heerlijk slapen. Ik ga je wakker maken en dan krijg je een boterham. We houden van je grote meid.
 
Text Box: zaterdag 24 februari 2007
Wat word je toch een grote meid. Je kan al heel veel woordjes zeggen. Zoals: Pappa, af en toe mamma, leeg, vol, koekie, crackie, eten, happen en nog veel meer. We moeten nu wel uit gaan kijken wat we zeggen want je zegt alles na. Je zegt wel vaak woorden na maar dan vergeet je de eerste letter. Dan zegt mamma voeten en jij oeten. Je weet al wel waar je neus zit, want als mamma of pappa vraagt waar is je neus ga je gelijk met je vinger in je neus zitten. Je oren weet je ook te vinden. Verder help je met heel veel dingen mee zoals: stofzuigen en de was ophangen en poetsen. Af en toe heb je een driftbuitje, omdat je iets niet mag of het gaat niet zoals je wilt, maar meestal luister je heel goed naar ons. En dat vind ik best knap, omdat je nog zo jong bent. Je word over 3 maanden alweer 2 jaar wat gaat dat hard. Ben benieuwd wat je nu met de taart gaat doen :-) Je word zo snel groot. Je zit al bij ons aan tafel met het avond eten en je eet al met een echte vork. Macaroni vind je het lekkerste dan gaat je bordje echt helemaal leeg. En brood met pasta en pindakaas gaan er ook in. De korstjes gaat nog niet echt lekker, maar dat komt allemaal vanzelf wel. Mamma gaat ook alles even overschrijven in een boek dit hele verhaal. En dan plak ik er leuke fotoís en dingen bij is leuk voor jou later om aan je te geven. Je ligt nu lekker te slapen dus mamma dacht even snel iets schrijven voor op de site. Ga proberen nu wel vaker wat te schrijven. Want je leert er elke dag weer bij.
 

 

 

 

 

 

                                                                      

 

Text Box: woensdag 06 Juni 2007
Nou gister gingen we douchen (zoals zovaak), maar nu ging je zelf helemaal onder de douche staan en je haar afspoelen. Mamma stond ervan te kijken en je vond het schitterend. Je bleef er gelijk onder staan. Wat een grote meid word je toch. Nog even en je gaat alleen douchen. 
 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                               Text Box: zondag 03 Juni 2007
Nou meid je bent alweer 2 jaar geworden. Donderdag was de dag. Pappa en mamma hebben je wakker gemaakt om half elf (geloof ik). Toen eerst aangekleed en daarna mocht je naar de woonkamer, waar pappe en mamma natuurlijk slingers hadden opgehangen. Mamma gelijk met de camera in actie en jij ging naar de kamer en gelijk zei je kijk es. Hoe je het vond kun je later zien op de camera. Tegen 12 uur kwamen opa en oma de Jong. Tuurlijk kreeg je kadootjes. Een televisie die je op kon draaien en dan ging het beeld rollen en kreeg je een liedje. Oma gaf mamma en pappa ook nog 20 euro konden we zelf kleren uitzoeken. We hebben van die 20 euro schoenen gekocht voor de zomer. Je bent er heel blij mee, want de eerst keer dat je ze aanhad wilde je ze niet meer uit hihi. Tegen 14.00 uur gingen opa en oma weer naar huis. De volgende visite kwam tegen 18.00 uur dat was je andere oma en tante carla. En weer werd je verwend met heel veel kleren. Mamma en pappa hadden ook gezegd dat je speelgoed genoeg had, daarom kreeg je zoveel kleren. Natuurlijk heb je ook nog taart gegeten, maar niet voordat je twee kaarsjes had uitgeblazen. Eerst vond je het eng, maar je hebt ze wel zelf uitgeblazen en daarna natuurlijk lekker smullen. Je bent zelfs ís middags nog op je verjaardag gaan slapen dus je hebt oma en opa de Jong niet uit kunnen zwaaien, maar misschien komt oma nog op mammaís verjaardag 10 juni. Je wordt al wel een grote meid hoor. Je luisterd goed vinden mamma en pappa. Ja af en toe heb je je buien, maar dat hoort erbij. Je gaat ook steeds beter praten. Je zegt al geen pipi meer, maar gewoon peen ( de s is nog wat te moeilijk) en je knuffel is je tuf. Als je drinken wil zeg je meestal leeg. Daar bedoel je mee dat je beker leeg is en dat die weer vol mag. En zo zijn er nog een heleboel andere woorden die je al kan.